Športno spodnje perilo

Športno spodnje perilo je pomemben del športne opreme, ki ga ne smemo zanemariti. Ker se hočemo med fizičnim naporom, ki ga predstavlja športna vadba, počutiti čim bolj udobno, lahko športno spodnje perilo mnogo pripomore k zanesljivosti in komfortnemu občutku, ki je pri športni aktivnosti še kako pomemben.

V mnogih ozirih ima športno spodnje perilo tudi funkcijo zaščite intimnih organov, katere ščiti pred poškodbami. Športno spodnje perilo je posebej pomembno za ohranjanje elastičnosti ženskih prsi, saj se lahko med vadbo, kakršna je tek ali jogging, zaradi poskakovanje poškodujejo prsna tkiva.

Med obvezno športno spodnje perilo za ženske tako spada športni nedrček, ki je posebej oblikovan za ta namen. Kar 50 odstotkov žensk namreč poroča, da med športno vadbo občuti neprijetnosti v prsih; ustrezno spodnje perilo pa lahko te neprijetnosti odpravi.

V Avstraliji so izvedli študijo, ki je testirala gibanje ženskih prsi med vadbo pri uporabi različnih nedrčkov. Dokazali so, da ustrezno, športno zasnovano spodnje perilo očitno zmanjša gibanje ženskih prsi med vadbo, testirane ženske pa so se med vadbo v športnem nedrčku bolje počutile. Športno spodnje perilo se je s tem izkazalo za pomemben del športne opreme.

Author: moda

Leave a Reply