Ženske hlače

zenske-hlaceŽenske hlače niso ravno najbolj priljubljen kos ženske garderobe, če seveda iz izbora izvzamemo jeans hlače oziroma kavbojke in legice. V mislih imamo predvsem elegantne ženske hlače. Le-te se nekako največkrat nosijo v poslovnem svetu ali pri bolj uradnih opravilih. Gledano z vidika zgodovinskega razvoja mode, so bile hlače kos oblačila, ki je bil namenjen predvsem moškim.

S prihodom kolesa se je zaradi same uporabnosti hlač tudi vedno več žensk začelo zanimati za ta kos garderobe. Čeprav so bile pred stoletji hlače v mnogih državah prepovedane, so se hlače vseeno znašle v ženskih garderobah. Širša uporaba ženskih hlač se je začela v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. V zadnjih sto letih so se ženske hlače zelo spreminjale. Tako glede uporabe samega materiala pri izdelavi ženskih hlač kot glede krojev, ki so bili deležni številnih sprememb, od širokih, do nizkih, na zvonec in ozkih ženskih hlač.

Hlače so marsikje povezane s simbolom moči. Zato se ne gre čuditi, da jih marsikatere samozavestne in poslovno uspešne ženske zelo obožujejo. Ženske hlače se lahko nosijo ob vseh priložnostih, pa naj si gre za poslovne, športne ali svečane priložnosti. ZA žensko , ki nosi ženske hlače, je pomembno, da se v njih počuti udobno in sproščeno.

Zadnje čase gredo dobro v prodajo tudi hlačna krila “skirt pants”. Gre za široke padajoče ženske hlače. Številne dame so v tem modelu hlač našle zaveznika poslovne garderobe v vročih poletnih dneh. Krilne hlače dopolnjujejo s srajcami, bluzami in celo trenirkami. Krilna hlača pa nosijo lahko tako z visokimi petami kot s športnimi copati.

V kolikor želite nositi moderne on hkrati tudi zelo praktične hlače za sproščajoče trenutke, potem so prava izbira cargo hlače z velikimi žepe. Pomembno je le, da jih dobro stilirate z ustreznimi čevlji in kompatibilnim zgornjim delom in vaš outfit zlahka spremenite iz casuala v poslovni.

Author: moda