Zamenjava upravnika

zamenjava upravnika ljubljanaV kolikor večina stanovalcev večstanovanjske stavbe ugotovi nepravilnost oziroma neodzivnost upravnika in vzdrževanje ni po pričakovanjih, je vsekakor potrebna zamenjava upravnika. Upravnika zamenjamo, ko se ta ne drži dogovorjenega, na zbore pride nepripravljen, ko ne izpolnjuje svojih dolžnosti, ne sodeluje, ipd. Vsekakor je čas za zamenjavo, kajti upravnika plačujemo z lastnimi sredstvi in tako imamo po nepotrebnem neučinkovitega upravnika, katerega je nujno zamenjati. Za zamenjavo upravnika v Ljubljani poiščite več informacij na spletni strani podjetja SPL https://www.spl.si/.

Zamenjava upravnika mora biti potrjena z nekaj več kot 50% glasov lastnikov. Najprej je seveda potrebno podati odpoved sedanjemu lastniku in nato šele zaposliti novega upravnika. Tudi s tem se mora strinjati nekaj več kot pol etažnih lastnikov. Najbolje je sklicati zbor lastnikov in skupaj določiti interese ter se odločiti za nekoga, ki bo v prihodnje izpolnjeval naša pričakovanja. Koga boma izbrali za upravljanje stavbe, je seveda odvisno od dogovora etažnih lastnikov. Nov upravnik je lahko nekdo, s katerim smo bili nekoč zadovoljni, katerega nam je morebiti nekdo drug priporočal, katerega ponudba se nam je zdela mikavna, ipd.

Zamenjava upravnika torej zahteva tudi pogodbo z novim upravnikom, kateremu bomo podelili pravice oziroma ga pooblastili za upravljanje stavbe, ki vključuje vzdrževanje stavbe v skladu s pogoji pogodbe, za zakonoodajo in z interesi etažnih lastnikov. Tako, da bo bivanje v stavbi nemoteno in se bo upravnik znal odzvati na različne situacije. Tudi pri podpisu pogodbe z novim upravnikom, mora biti odločitev etažnih lastnikov soglasna in sicer nekaj več kot 50%.

Običajno nas skozi postopek odpovedi s prejšnjim upravnikom vodi prav novi upravnik in je dobro, da tovrstno nalogo prepustimo njemu, saj bo ta tudi skladna z zakonodajo, ki seveda predpisuje tudi urejanje menjave upravnika. Zato, da bomo prepričani, da ravnamo prav, je torej najbolje, da je to prva naloga našega novega upravnika.

Upravljanje stavbe je zelo pomembno in zahtevno delo, zato je nujno, da je na tem položaju nekdo, ki ima izkušnje in izpolnjuje naša pričakovanja.

 

Author: moda