Nega nohtov

Človeška domišljija postavlja čedalje višjo mejo, kar se tiče zunanje lepote. Popolna, postava, zdravo telo, bujni lasje, čista koža, vrhunska oblačila pa tudi nohti. Naj se ustavim prav pri zadnji točki. Videz nohtov je dandanes ogledalo urejene ženske.

Lepi nohti so vredni pohvale, pa vendar bodimo pozorni tudi tu. Če se poslužujemo umetnih nohtov je bolje, da samo podaljševanje opravljamo v ustreznih salonih, ki imajo dovoljenje za opravljanje teh storitev, in pri svojem delu uporabljajo kvalitetne materiale, ki pa so žal posledično malo dražji.

Zakaj moramo biti previdni pri tem? Kot pri vsaki stvari lahko tudi tukaj pride do poškodbe nohta, ali celo živca pod samim nohtom. Če spadate med občutljive ljudi, ki slabo prenašajo umetne stvari na koži morate te stvari temeljito premisliti.

Umetni nohti se odsvetujejo tudi mladoletnim osebam, pa tudi tistim, ki že imajo kakšno vnetje. Nekatere od teh poškodb se pozdravijo same, pri drugih pa potrebujemo zdravljenje saj nastopijo neprijetne posledice, kot so bolečina, otekanje ob nohtne kožice, spremeni se barva in oblika nohta,… Poleg vsega tega pa ne pozabimo, za zdrave in lepe nohte je potrebna lepa in pravilna nega.

Author: moda