Po korekcijska očala v Optiko Aleksandra

Po predvidevanjih, so se korekcijska očala prvič pojavila že 8 stoletij nazaj. In sicer v naši sosednji državi – Italiji. Od takrat do danes je seveda viden ogromen napredek, kar se kakovosti očal tiče. Prav tako je svoje na področju korekcijskih očal naredila tudi industrija mode. Ta je spremenila pomen korekcijskih očal, dodala jim je pridih mode, kajti v kar 30% služijo korekcijska očala kot modni dodatek. Če potrebujete kvalitetna korekcijska očala po ugodni ceni, vas vabimo, da se odpravite v eno od poslovalnic optike Aleksandra. Za več informacij kliknite tukaj.

Še nekaj let nazaj, se je vsak posameznik počutil manj vredno, če je dobil diagnozo slabega vida. Sedaj nosijo mladi korekcijska očala kar vse po vprek. Z namenom ali brez namena – samo da je modno.

Vsekakor pa je pomembna kvaliteta tako okvirjev kot tudi stekel očal. Prvi koraki v izdelavo korekcijskih očal se zagotovo pričnejo s samo idejo oblikovanja le teh. Ko je oblika nekako dorečena, ta potuje v proizvodnjo, kjer korekcijska očala nastanejo. Končno obliko pa dobijo po proizvodnji. To pa še ne predstavlja zaključek procesa, kajti šele ko korekcijska očala dobijo končno obliko, morajo strokovnjaki opraviti teste kvalitete. Šele po primernih testih kvalitete, lahko gredo korekcijska očala v prodajo.

Izdelava korekcijskih očal ni kar tako enostavna. Najprej morajo oblikovalci pripraviti skice očal. Na njih morajo biti natančno določene vse podrobnosti kot tudi tehnični podatki, ki se navezujejo na dolžino ročic, zakrivljenost okvirja in ne nazadnje tudi na širino leč. Pravzaprav gre za kompleten načrt, ki ga korekcijska očala potrebujejo, da so ustrezna. Cikel od same ideje do prodaje očal v ustrezni trgovini, vzame približno leto dni časa.

Korekcijska očala so lahko narejena iz različnih materialov. Nikjer ni narejene posebne statistike, katerih materialov se največ izbira, odvisno je od želje strank. Večinoma pa so korekcijska očala narejena iz kovin, acetatov, injektiranih plastik. Zadnja leta so v modo prišla lesena korekcijska očala. Bio so torej lahko tudi korekcijska očala.

Naše mnenje pa je, da bi prav vsak si želel kvalitetna korekcijska očala. A ker je cena korekcijskih očal tista, ki odloča o izbiri le teh, smo na žalost omejeni. Lahko pa trdimo, da se proizvajalci trudijo po najboljših močeh, zagotoviti kvaliteto prav vsem korekcijskim očalom.

Author: moda