Kako negovati dolge lase?

dolgi-lasjeVeliko žensk, bi želi dolge lase, saj so dolgi lasje že od nekdaj simbol ženstvenosti, ki pritegne masikateri moški pogled. Dolgih las nikakor ne spenjajmo vsak dan v čop, saj to obremenjuje lasne korenine in posledično pospešuje izpadanje las. Dolgi lasje so lahko čudoviti, če jih ne kazijo neprivlačne razcepljene konice in polomljeni lasje, katerim pa se je težko izognit, ko lasje dosežejo določeno dolžino.

Zelo pomembno pri tem je, da občasno pristrižemo konice, se izogibamo prepogostemu vročemu sušenju in pogostemu krtačenju las , še posebej z nekvalitetnimi, ostrimi krtačami. Vsekakor pa je krtačenje važno, saj odstrani prah in izpadle lase ter poveča volumen las.

Vas zanimajo najnovejši trendi na področju Frizur? Kliknite na http://www.frizure-2013.com/

Krtačimo z krtačo v vsaki roki z navzdol obrnjeno glavo. Nato krtačimo lase od strani proti vrhu glave. Nazadnje pokrtačimo lase še od čela proti tilniku.  Nikakor ne poskušajmo zvečer s krtačo odstranjevati ostankov za stilsko oblikovanje pričesk. Veliko lažje in z veliko manj škode bomo to naredili z umivanjem las.

Če hočemo hraniti zdrave in lepe dolge lase, se raje izogibajmo vsakodnevnemu sušenju in slabim, nekakovostnim izdelkom za nego las. Najbolje je, da lase posušimo kar na zraku. Raje posegajmo po bolj blagih dodatkih za oblikovanje pričesk, kot so vosek, lak za lase z nižjo stopnjo utrjevanja, krema za oblikovanje pričeske…. S pravilno nego bomo ohranili lepoto in glamuroznost našega ponosa- dolgih las, veliko dlje.

Author: moda

Leave a Reply