Kaj je frizura?

frizuraBeseda frizura je po SSKJ-ju določena ureditev, razporeditev las, pričeska. Ne glede na aktualne modne smernice danega časa je vsak človek nosilec svoje posebne frizure. Slednje izstopajo bodisi po urejenosti bodisi po zanemarjenosti las. Med urejene frizure štejemo tiste, ki so negovane v smislu zdravih in sijočih las, redno pranih, estetsko pristriženih in tako dalje. Zanemarjene frizure pa so njihovo nasprotje.

Tip frizure, ki posamezniku najbolj pristoji, je velikokrat pogojen tudi z obliko obraza pa tudi od vrste las. Ovalna oblika obraza je najbolj univerzalni tip za vse frizure, pri drugih linijah obraza pa moramo včasih previdno izbirati. Konec koncev pa je ne glede na vse zapovedi in zakonitosti pomembno predvsem to, da je tip frizure, ki jo imamo, všeč nam in da smo zadovoljni, ko se pogledamo v zrcalo.

Frizure tudi različno menjamo. Ženske zagotovo večkrat v letu, medtem ko so moški bolj zvesti enemu stilu dlje časa. Toda tudi modni trend frizur se je v sodobnem času precej dotaknil moškega sveta.

Author: moda