Gelirani nohti

Umetni nohti, narejeni iz gela, so že prava stalnica med poznavalkami trendov manikure. Za njih se odločajo tudi tiste ženske, ki se ne morejo znebiti grde razvade – grizenja nohtov. Gelirani umetni nohti predstavljajo idealno rešitev za tiste, ki grizejo nohte, in tiste, ki jim nohti ne rastejo pravilno. Predvsem so primerni za zaposlene ženske, ki želijo imeti brez nenehnega truda roke vedno urejene. Njihova izdelava je precej enostavna.

Ker so gelirani nohti obstojni in naravnega videza, so primerni tudi za stopala. Zaradi naravne rasti nohtov je potrebno umetne nohte, ki so gelirani, obnavljati enkrat na mesec oziroma prej, če nohti rastejo hitreje.

Sam postopek izdelave geliranih nohtov je enostaven. Začne se z brušenjem naravnih, s čimer se odstrani naravni sloj maščobe, zaradi česar se gel lažje prime in so gelirani nohti zato obstojnejši. Nato se nohti ulijejo ali pa se nalepi konica, nato pa se cela površina nohta prelije z gelom. Gel se suši pod UV-lučko, kasneje pa se oblikuje in lakira. Ves potek traja uro in pol do dve uri.

Author: moda