Britje, depiliranje

Britje oziroma depiliranje oziroma odstranjevanje dlačic na intimnih predelih je pomembno opravilo še posebno v poletnih mesecih. Seveda, če uporabljamo zgolj navadno britev, to pomeni ponavljanje britja vsakih 3-5 dni, ko dlačice spet zrastejo – muka marsikatere ženske. Najnujneje je seveda odstranjevanje dlačic v bikini predelu in pod pazduhami.

Vsakdo se »tam spodaj« ne obrije povsod ter popolnoma. Krajšanje sramnih dlak, oblikovanje »pričeske« ter delno britje je danes ne le običajno, temveč že skorajda nujno. Friziranje nima vzrokov le v higieni, temveč tudi v estetiki ter funkcionalnosti.

V primeru, da se želite dlak znebiti za zmeraj, se napotite v katerega od kozmetičnih ssalonov, kjer ponujajo med drugim tudi epilacijo. Epilacija pomeni, da vsak mešiček, iz katerega poganja dlaka, obdelajo z blagim sunkom električnega toka. Tak postopek zahteva več ponovitev. Tudi odstranjevanje dlačic za laserjem je pogosta metoda ter seveda voskanje – zadnje čase je v ospredju predvsem brazilska depilacija

Author: moda