Barvanje las

ombre-fizuraBarvanje las je precej enostavno, zato si jih lahko pobarvate doma kar sami ali pa prosite za pomoč prijateljico. Nekoliko težje je doma narediti lepe pramene, zaradi tega je v tem primeru boljše, da obiščete frizerja. Doma si lahko oblikujete frizuro ombre, katere značilnost je uporaba dveh barv, ki se razlikujeta med seboj le za par odtenkov.

Pri ombre frizuri (glej sliko) je zgornji del las temnejši od spodnjega dela. Ta frizura je torej zelo primerna tudi v primeru, če ste se odločili  puščati svoje naravne lase.

Nekatere barve za lase so zelo močne, zaradi tega je potrebno paziti, da ne preveč poškodujete las. Za nego po barvanju frizerji priporočajo uporabo šamponov. Šamponi po barvanju podaljšujejo sijočo intenzivno barvo las. Poleg tega tudi ščitijo lase pred UV žarki in posledično zbledelostjo.

Za barvanje so še posebej občutljivi tanki lasje. Za bolj sijoče in zdrave lase so v trgovinskih centrih na razpolago številne maske za lase, ki pa si jih lahko pripravimo doma tudi sami. Barve je potrebno pred prvim barvanjem preizkusiti na koži, da kasneje ne pride do kakšnih alergijskih reakcij.

Author: moda